Nokvorst

Professionele dakdekkers en hoogwaardige materialen.

Ervaren dakdekkers

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Nokvorst

Een nokvorst is eigenlijk geen dakpan maar een bovenste rij dakpannen. Deze dakpan wordt op de nok van het dak gelegd en heeft als functie om vocht af te voeren. Daarnaast is het een ventilerende nok. Als de bovenste rij pannen op uw dak vervangen moeten worden, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Wanneer moeten nokvorsten vervangen worden?

Oude nokvorsten moeten vervangen worden wanneer ze beschadigd of versleten zijn. Ook als ze niet meer voldoen aan de eisen van de Nederlandse Wetgeving, dan moeten ze vervangen worden met nieuwe nokvorsten. Daarnaast is het verstandig om regelmatig te controleren of de nokvorsten nog in goede staat zijn. Zo voorkomt u dat er onnodig water en/of vocht in uw dak of woning komt.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer u contact met ons opneemt, maken wij een afspraak met u om langs te komen. Tijdens deze afspraak halen wij de dakpannen van de bovenste rand van het dak af en leggen ze naast elkaar. Op basis van de staat van de dakpannen bepalen wij of we ze kunnen herstellen of vervangen moeten worden. Als de nokvorsten vervangen moeten worden, dan leggen we u graag een aantal verschillende opties voor. Samen kijken we naar welke dakpannen het beste bij uw dak passen. Vervolgens maken wij een offerte op maat en plannen we een datum in om de dakpannen te gaan vervangen. Op de afgesproken datum komen wij langs en vervangen we de dakpannen en nokvorsten zo snel mogelijk. Wanneer we klaar zijn, nemen we alle oude dakpannen en nokvorsten weer mee. Dit doen wij allemaal in één keer, zodat u niet met een half afgebroken dak zit.

Wilt u weten of de nokvorsten op uw dak vervangen moeten worden? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

 

Verschillende nokvorsten

Nokvorsten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er nokvorsten met halfronde vorst, platte vorst, ezelsrugvorst, schubvorst en Uni-vorst. Welke nokvorst u nodig heeft, hangt af van het soort dak dat u heeft. Zo is er bijvoorbeeld speciale ventilerende nokvorst voor platte daken. Wilt u weten welke nokvorst het beste bij uw dak past? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Nokvorst

Hoe worden nieuwe nokvorsten geplaatst?

Bij het verwijderen van de oude nokvorsten worden oude cementresten verwijderd. Daarna worden dakpannen op de bovenste rij schoongemaakt. Daarna wordt er nieuw cement op de dakpannen gesmeerd en kunnen de nokvorsten geplaatst worden. De dakpannen moeten goed aansluiten om te voorkomen dat er lekkages of andere problemen ontstaan.

 

Wat kosten nokvorsten vervangen?

De kosten voor het vervangen van nokvorsten hangt af van een aantal verschillende factoren. Zo maakt het uit of uw dak gedekt moet worden tijdens het werk en of er extra materialen nodig zijn. Ook hangt de prijs af van het soort nokvorsten dat u kiest. Wilt u meer weten over de kosten? Neem dan contact met ons op! Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek