EPDM dak
Professionele dakdekkers en hoogwaardige materialen.



Gratis dakinspectie!
Vrijblijvende offerte aanvragen!
Offerte aanvragen
EPDM dakbedekking
Als je langdurig wilt genieten van een goed dak is EPDM dakbedekking een uitstekende keus. Flexibel, duurzaam en waterdichtheid zijn belangrijke kenmerken van dit product, waarmee het een groot voordeel heeft tegenover andere dakbedekkingsmaterialen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het leggen van EPDM op platte daken. We leggen je graag alles uit over EPDM dakbedekking


Wat is EPDM dakbedekking?
We zullen eerst beginnen met het uitleggen wat EPDM dakbedekking nou eigenlijk is. EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetisch rubber dat vooral bij daken met een plat dak wordt gebruikt. Dit type dakbedekking heeft een uitstekende waterdichtheid en kan worden gerecycled. Het is dus ook nog eens duurzaam. EPDM gaat over het algemeen langer mee en heeft met zware weersomstandigheden minder moeite dan de alternatieven. Tot slot heeft het als ander groot voordeel dat het een betaalbare optie is, ook niet onbelangrijk natuurlijk.
Doordat het eenvoudig te installeren is in combinatie met de hoge elasticiteit is EPDM een keuze die steeds vaker wordt gemaakt door huiseigenaren.
De voordelen van een EPDM bij een plat dak
Wanneer je kiest voor EPDM dakbedekking, is dat een duurzame keuze. Het heeft een minimale levensduur van maar liefst 50 jaar. Zo kun je onbezorgd genieten van je woning. Het is elastisch materiaal, scheurt niet snel en het weer heeft weinig invloed op het product. Het is bestemd tegen regen, UV-straling en ozon.
Als je dit materiaal gaat vergelijken met bitumen, zie je dat EPDM een stuk betaalbaarder is. Daarnaast is het ook makkelijker en veiliger te installeren. Er zijn namelijk geen branders nodig doordat de dakbedekking zelfklevend is. Het ziet er daardoor ook een stuk strakker uit omdat er geen naden te zien zijn. Dat brengt tevens direct weer een pluspunt met zich mee, want dat vermindert de kans op lekkages.
Nog even een klein overzicht van alle voordelen dat EPDM bij een plat dak met zich meebrengt:
- Weerbestendig. Het weer heeft weinig invloed op EPDM.
- Duurzaam. Het materiaal gaat minimaal 50 jaar mee.
- Strak uiterlijk. Omdat er geen naden te zien zijn, ziet het er een stuk strakker uit.
- Installatie is eenvoudig. Het is één groot stuk dakbedekking en is zelfklevend. Branders komen hier niet aan te pas.
- Goedkoper. In vergelijking met bitumen is deze optie een stuk betaalbaarder.


Waterdicht dak met EPDM dakfolie en EPDM rubberfolie
Het is natuurlijk belangrijk dat een dak goed beschermd is tegen de regel. Dit is zowel het geval voor platte daken als voor hellende daken. Een belangrijk punt is dat EPDM dakbedekking bestand is tegen regen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast zit op de Europese epdm dakbedekking vaak tot wel 20 jaar garantie.
Om helemaal goed voorbereid te zijn op het weer, kan het ook nog afgewerkt worden met EPDM hemelwaterafvoer, EPDM kit en EPDM lijm. Je kunt als handige doe het zelver, maar wij raden je aan om door onze dakdekkers EPDM op maat te laten leggen op je platte dak. Je bent dan zeker van A kwaliteit en een goede service. Onze EPDM dakbedekking wordt zo geplaatst dat het volledig waterdicht is!
Het verschil tussen EPDM en bitumen dakbedekking
Op het moment dat we EPDM dakbedekking gaan vergelijken met bitumen dakbedekking zien we direct een aantal grote verschillen. Bitumen is gevoelig voor scheuren, wat kan resulteren in lekkages. Dat is bij EPDM niet het geval. Daarnaast is door de waterdichtheid van EPDM het materiaal beter beschermd bij diverse weersomstandigheden. Het zal daarom niet snel barsten.
Als je de waterdichtheid van het synthetische rubber combineert met de flexibiliteit zorgt dat ervoor dat de onderhoudskosten ook een stuk lager uitvallen dan wanneer je kiest voor een dak met bitumen. Kortom, EPDM dakbedekking is een goede maar ook betaalbare keuze voor je dak.


EPDM dakbedekking installeren
Wordt er gekozen voor EPDM dakbedekking dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een op maat gesneden EPDM-folie. In sommige gevallen zijn er meerdere stukken nodig. In dat geval wordt er een overlap aangebracht. Dit wordt op de juiste manier verlijmd waardoor wij de waterdichtheid kunnen garanderen. De dikte van de EPDM-folie ligt over het algemeen tussen de 1 en 1,5 millimeter.
Dit type dakbedekking kan op drie verschillende methoden worden geplaatst. Hoewel er meestal wordt gekozen voor verlijmen, leggen we je graag alle 3 de manieren uit.
EPDM verlijmen
Bij het verlijmen wordt de folie vastgemaakt aan de ondergrond. De ondergrond moet hiervoor uiteraard wel geschikt zijn. Er zijn ook gevallen waarbij de folie op de isolatieplaten kan worden aangebracht. Als dat niet lukt, wordt er gebruik gemaakt van een tussenlaag.
Mechanische bevestiging
Er kan ook voor worden gekozen om EPDM mechanisch te bevestigen. We maken dan gebruik van strips die langs de ondergrond worden bevestigd. De folie wordt vervolgens vastgemaakt met behulp van latten.
EPDM met ballastlaag
Soms is een snelle installatie gewenst. Dan zou je kunnen kiezen voor EPDM met een ballast laag. Hierbij wordt de folie los op het dak gelegd en wordt het op zijn plaats gehouden door bijvoorbeeld grind.

De dakdekker specialisten
Gratis en vrijblijvend advies
Gratis offerte aanvragen!
Vrijblijvende offerte aanvragen!