Dakbedekking plat dak

Professionele dakdekkers en hoogwaardige materialen.

Ervaren dakdekkers

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Dakbedekking plat dak<br />

Als u een gebouw met een plat dak heeft, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden voor dakbedekking. Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, en niet elke soort is geschikt voor ieder type pand. In Nederland ligt nog altijd veel mastiek op oude panden, maar bitumen en EPDM zijn ook populair. Op deze pagina leggen we uit welke soort dakbedekking het beste is voor uw platte dak.

Alle soorten dakbedekking voor een plat dak

Bitumen dakbedekking is een veelvoorkomende keuze voor platte daken. Het is relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, maar het heeft wel enkele nadelen. Bitumen dakbedekking kan bijvoorbeeld gaan lekken na verloop van tijd, en het is ook minder duurzaam dan andere soorten dakbedekking.

EPDM dakbedekking is een andere optie voor platte daken. Het is gemaakt van synthetisch rubber, en is daardoor veel duurzamer dan bitumen dakbedekking. Het is ook eenvoudig te installeren, maar kan wel wat duurder zijn.

Mastiek is een andere optie voor dakbedekking, die vooral wordt gebruikt op oudere panden. Mastiek is echter minder duurzaam dan bitumen of EPDM, en kan sneller lekken. Als laatste hebben we ook nog pvc dakbedekking.

Pvc dakbedekking is gemaakt van kunststof dakbedekking, en is daardoor duurzaam en eenvoudig te installeren. Het nadeel is wel dat het relatief duur kan zijn.

Uiteindelijk moet u zelf bepalen welke soort dakbedekking het beste bij u past. Als u niet zeker weet wat voor dakbedekking u wilt gebruiken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen en geven we u graag persoonlijk advies!

 

Wanneer dakbedekking vervangen plat dak?

Bent u op zoek naar dakbedekking die lang mee gaat? Dan is EPDM dakbedekking een goede keuze. EPDM dakbedekking gaat namelijk gemiddeld 25 jaar mee, en is daardoor veel duurzamer dan bitumen, mastiek of PVC dakbedekking. Hoe lang bitumen meegaat is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de verwerking ervan. In sommige gevallen kan bitumen wel tot 20 jaar meegaan, maar er zijn ook gevallen bekend waarin bitumineuze dakbedekking al na 5 jaar moest worden vervangen.

Mastiek is het minst duurzame materiaal, en gaat gemiddeld 10 jaar mee. In sommige gevallen kan mastiek wel tot 15 jaar meegaan, maar er zijn ook gevallen bekend waarin mastiekdakbedekking al na 5 jaar moest worden vervangen.

PVC dakbedekking is een stuk duurzamer, en gaat gemiddeld 20 jaar mee. In sommige gevallen kan PVC dakbedekking wel tot 25 jaar meegaan, maar er zijn ook gevallen bekend waarin PVC dakbedekking al na 10 jaar moest worden vervangen.

Als u nog vragen heeft over dakbedekking of wilt weten welke soort dakbedekking het beste bij u past, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Dakbedekking plat dak

Wat zijn de kosten van nieuwe dakbedekking?

De kosten van nieuwe dakbedekking zijn afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest.

Bitumen dakbedekking is relatief goedkoop, en kost gemiddeld € 15 per m2. EPDM dakbedekking is iets duurder, en kost gemiddeld € 20 per m2. Mastiek is het duurste materiaal, en kost gemiddeld € 25 per m2. PVC dakbedekking ligt qua prijs tussen bitumen en EPDM in, en kost gemiddeld € 18 per m2.

 

Waarom bestaande dakbedekking vervangen?

Waarom u het dakbedekking plat dak vervangen moet, is omdat deze na 10 tot 15 jaar versleten is. Het is belangrijk dat u het dak tijdig vervangt, want een lek dak is niet alleen erg vervelend, maar kan ook veel schade aanrichten. Als u de dakbedekking gaat vervangen is het ook verstandig om te denken aan isolatie. U kunt dan bijvoorbeeld waterdichte platen bovenop de dakbedekking laten plaatsen. Als u het dakbedekking vernieuwt, kunt u daarna profiteren van vele voordelen zoals besparen op uw energiekosten. Als u nog vragen heeft over dakbedekking of wilt weten welke soort dakbedekking het beste bij u past, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek