Dak vervangen

Professionele dakdekkers en hoogwaardige materialen.

Ervaren dakdekkers

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

dak vervangen

Als u verschoven dakpannen, losliggende dakbedekking heeft of water door het dak sijpelt, dan weet je dat het tijd is voor een dakrenovatie. Maar ook als het dakbeschot aan vervanging toe is of de dakisolatie aan vernieuwing toe is, kun je beter direct een afspraak maken met een dakdekker. Zo voorkom je onnodige schade en hoef je niet vaker dan nodig een dakdekker in te schakelen. Wij helpen je graag met uw dak vervangen en adviseren u graag voor de beste dakisolatie. Wilt u direct een afspraak maken om uw dak te vervangen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan!

 

Wanneer uw dak vervangen?

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw woning en dus ook van uw energierekening. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer een dak vervangen nodig is. Er zijn verschillende redenen om een dak te vernieuwen. Zo kan het dak beschadigd zijn of kan de dakisolatie aan vernieuwing toe zijn. Ook kan het dak vervangen worden om energiebesparing te realiseren.

Vooral bij oudere woningen is het vaak nodig om het dak te vernieuwen. Als de oude dakbedekking beschadigd is, dakpannen losliggen of er water door het dak sijpelt, dan is het belangrijk dat u direct uw dak vervangt voor een nieuw dak. Bij een hellend dak wordt vaak gebruik gemaakt van betonnen dakpannen of keramische dakpannen in combinatie met een bitumen dakbedekking. De kans is groot dat er kapotte dakpannen op het dak liggen na tientallen jaren. Dan is het belangrijk dat u deze direct vervangt.

 

Plat dak vervangen

Bij platte daken wordt vaak gebruikt gemaakt van een andere soort dakbedekking. Dit heeft te maken met het feit dat dit dakbedekking waterdicht moet zijn. Platte daken kunnen namelijk heel snel lekken en daarom is een waterdichte dakbedekking noodzakelijk. Een veelgebruikte dakbedekking voor een plat dak is bitumineuze dakbedekking. Deze dakbedekking is een soort dat aan de onderzijde van het dak wordt geplaatst. Op deze manier kan er geen water meer in het dak sijpelen en zal het dak dus niet lekken.

Wanneer u dakpannen vervangt of het dakbedekking vervangen wilt, is het belangrijk dat u dit laat doen door een erkende dakdekker. Een dakdekker weet precies welke dakpan geschikt is voor uw dak en kan de dakpan dan ook snel en veilig vervangen. Wilt u weten of uw dak toe is aan vernieuwing? Neem dan contact met ons op!

 

Rieten dak vervangen

Rieten daken zijn nog steeds erg populair. Deze daken zien er mooi uit en geven een authentieke uitstraling aan een woning. Daarnaast zijn rieten daken ook erg duurzaam. Rieten daken kunnen tot wel 50 jaar mee.

Toch is een rieten dak vervangen nodig wanneer het dak beschadigd is of als de dakisolatie aan vervanging toe is. Ook kan het dak vervangen worden om energiebesparing te realiseren. Als uw dak vervangen moet worden, dan is het belangrijk dat u dit laat doen door een ervaren dakdekker. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres! Onze dakdekker weet precies welke soort riet geschikt is voor uw woning en kan het dak dan ook snel en veilig vervangen.

dak vervangen

Wat kost een nieuw dak?

De kosten van een nieuw dak zijn niet goedkoop. Hiervoor moet u rekening houden met de materiaalkosten, de arbeidskosten en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor een dak vervangen ligt rond de €4000,-. dit is exclusief BTW. Daarnaast zijn er ook nog eens kosten aan verbonden om het dak af te laten dichten en waterdicht te maken. Deze kosten liggen rond de €2000,-. De prijs voor het vervangen van een schuin dak is ook anders dan die voor een plat dak. Wilt u een nieuwe dakbedekking en wilt u de exacte prijs weten?! Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

 

Welke soort dakbedekking is het meest duurzaam?

Als u een dak vervangt, wilt u natuurlijk wel dat het dak zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het belangrijk om te weten welke dakbedekking het meest duurzaam is. Er zijn verschillende soorten dakbedekking die allemaal verschillend zijn in prijs en kwaliteit.

De meeste daken worden bedekt met dakpannen of bitumieuze dakbedekking. Bitumen dakbedekking is een soort rubber dat aan de onderzijde van het dak wordt geplaatst. Op deze manier kan er geen water meer in het dak sijpelen en zal het dak dus niet lekken. Ook is deze dakbedekking is erg duurzaam en gaat dan ook lang mee. De gemiddelde levensduur van deze soort dakbedekking ligt rond de 15 jaar. Dakpannen zijn ook erg duurzaam en gaan ongeveer 30 jaar mee. Echter kunnen dakpannen alleen op een hellend dak geplaatst worden en niet op een plat dak. Het vervangen van oude dakbedekking is altijd een duurzame keuze.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek